Ačiū Loretai!
Reikės:
- pakelio sūdytų ir skrudintų žemės riešutų
- indelio saldinto kondensuoto pieno
- truputį sviesto (2-3 valg. šaukštai)
- 2 pakelių sausainių "Gaidys" arba "Selga"
Pamandravojimui:
- razinų
- džiovintų vaisių
- kokoso drožlių
Gamyba:
1. Išlydyti sviesto gabaliuką
2. Tame pačiame inde kur išlydytas sviestas, mediniu šaukštu susmulkinti sausainius
3. Sukapoti riešutus ir sumaišyti su sausainių mase
4. Jei norisi mandrumo - į tą pačią masę įmesti kokoso drožlių, razinų ar kitų džiovintų vaisių
5. Kepimo skardoje pakloti sviestinį popierių
6. Pabarstyti sluoksnį trupinių masės, ir ant jos su šaukštu pašlakstyti/pataškyti kondensuoto pieno
7. Užbarstyti dar vieną trupinių sluoksnį ir ant viršaus pataškyti kondensuoto pieno, ir taip - kol baigsis trupiniai ir kondensuotas pienas
8. Suspausti nereikia
9. Viską kepti apie 30-40 min. 170C orkaitėje
10. Skaniau - vėsus, nes tada jau būna sustingęs ir galima gražiai sau pjaustyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą