2013-07-05

TARTALETĖ SU RABARBARAIS


Tešla:
300g miltų (150g pilno grūdo + 150g paprastų baltų)
100g cukraus
150g sviesto
1 kiaušas

Viską suminkyti ir palaikyti šaldytuve.
Išdėlioti ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.
Pakepti 170C orkaitėje apie 15 min.

Rabarbarai: 
Nulupti odą, pavirti medumi pasaldintame vandenyje kol ištiš. Nuvarvinti vandenį. Pabarstyti cinamonu ir pridėti medaus.
Taip paruoštus rabarbarus sukrėsti ant pakeptos tešlos.

Kremas:
250ml pieno
1 kiaušas
cukraus, vanilinio cukraus
2-3 šaukštai miltų

Maišant kaitinti ant viryklės kol ims lengvai tirštėti. Užpilti ant rabarbarų sluoksnio.
Kepti apie 40 min. 175C orkaitėje.


P.S. Vietoje rabarbarų labai tinka kriaušės ar obuoliai. Tik jų nereikia virti - tiesiog supjaustyti ir pabarstyti ant tešlos.
P.P.S. Skaniausia kai atvėsta ir praleidžia naktį šaldytuve.

Komentarų nėra: