2012-11-28

ŠOKOLADINIS PYRAGAS SU VARŠKĖS RUTULIUKAIS




Description:
Ačiū Renatai už užrodymą.

Ingredients:
Šokoladinei tešlai:
50 g juodo šokolado
4 kiaušinių
60 g cukraus
2 valg. š. miltų
2 valg. š. krakmolo
3 valg. š. kakavos
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Varškės rutuliukams:
250 g varškės
2 kiaušinių trynių 
50 g cukraus
50 g kokoso drožlių 
3 valg. š. krakmolo 

Šokoladinei glazūrai:
100 g juodo šokolado
120 ml pieno 
25 g sviesto
50 g cukraus

Directions:
Varškės rutuliukai:
Varškė + cukrus + kiaušų tryniai plakti iki vientisos masės + kokoso drožlės + krakmolas. Iš masės drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir sudėlioti į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi.

Šokoladinė tešla:
- Kiaušų tryniai + 30 g cukraus plakti iki baltos masės + supilti ištirpintą pravėsintą šokoladą.
- Miltai + kepimo milteliai + krakmolas + kakava - viskas suberiama į trynių masę, sumaišoma.
- Baltymai + žiupsnelis druskos + 30 g cukraus išplakami iki putų - pamažu supilama į šokoladinę tešlą, išmaišoma.
- Tešla užpilama ant skardoje sudėliotų varškės rutuliukų. 
- Kepama 175 C orkaitėje, 30-40 min.

Šokoladinė glazūra:
Šokoladas ištirpdomas. Pienas, cukrus, viestas pakaitinami ant vidutinės ugnies tol, kol pradeda tirštėti. Supilamas šokoladas ir gerai išmaišoma. Pilama ant iškepusio pyrago.

Komentarų nėra: