už pirminį receptą ir įkvėpimą eksperimentuoti virtuvėje sakau ačiū Riccardo iš Udinės!
Padas:
Miltai (balti + pilno grūdo)
Vanduo
Keli šaukštai aliejaus
Mielės (patogiausiai - sausos)
Žolelės (raudonėlis-oreganas, panč masala ir pan.)
Kurkuma
Pipirai
Kiti mėgstami prieskoniai
Tešlą išminkyti ir padėti keliolikai minučių pakilti. Minkoma ji nebeturi kibti prie rankų. Slaptas ingridientas - dauguma picos prieskonių atsiduria jau pačioje tešloje... Kočioti ant miltais pabarstyto stalo. Kuo geresnis pickepys - tuo plonesnis picos padas! :)
Viršus:
Apatiniame sluoksnyje - mozarella arba lietuviško varškės sūrio su kmynais sluoksniukas
Sekančiame sluoksnyje plonai pjaustyti švieži pomirodai, ir šiek tiek saulėje džiovintų
Kaparėliai
Džiovinto raudonėlio prieskonis
Švieži šampinjonai
Tinka ir smulkiais gabaliukais supjaustyta cukinija
Viršutiniame sluoksnyje - tarkuotas geltonas sūris ("olandiškas", ar koks kietesnis)
Kepti ~230C orkaitėje, ~20 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą