2012-11-28

OBUOLIŲ-VARŠKĖS PYRAGAS SU MIGDOLAIS


Description:
ačiū Astai už pradinį receptą!

Ingredients:
5 vidutinio dydžio obuoliai (galima dėti ir šviežių traškių moliūgo gabaliukų)
130 g sviesto
270 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
360 g miltų
kepimo miltelių
2 kiaušiniai
sauja kapotų migdolų

Varškės sluoksnis (pilamas ant obuolių):
800 g varškės
3 kiaušai
vanilinis pudingas + cukrus + pusė stiklinės pieno


Directions:
Susipjaustome obuolius. 

Išlydome sviestą. Supilame jį ant 270 g cukraus ir bent poros šaukštelių vanilinio cukraus. Išmaišome. Labai smagus maišymas – kol sviestas dar karštas.

Sudedame 2 kiaušinius. Išsukame.

Į jau turimą masę beriami 360 g miltų ir kepimo milteliai. 

Gerai išmaišome. Gauta masė stingsta. 

Pusę tešlos padengiame kepimo popieriumi išklotą formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto (rankų ar kuo kitu ketinate tai daryti), rekomenduojama įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.

Obuolius paklojame ant tešlos.

Uždengiame likusia tešla. Užbarstome sauja kapotų migdolų. 

Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30-40 min.

Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra.

PS.
Šį pyragą dar galima "paturbinti" į tešlą įdedant saulėgrąžų, pistacijų... 

Komentarų nėra: