2012-11-28

DAR VIENAS VARŠKĖS!


Description:
pagal:http://duonosirzaidimu.wordpress.com/2010/04/06/pats-skaniausias-varskes-pyragas-mano-kepykleleje/

Ingredients:
Tešlai:

100 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės (320 g) miltų 
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

4 kiaušiniai
200 g cukraus
2 šaukštai aliejaus (pvz. alyvuogių)
800 g varškės 
200 ml pieno
pakelis vanilinio pudingo
pakelis grietinėlės skonio pudingo
0,5 šaukštelio cinamono

Directions:
Ištirpintą sviestą sumaišyti su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais ir padėk į šaldytuvą. Tešla turi būti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.

Įdarui kiaušinius ištrinti su cukrumi ir aliejumi. Sudėti varškę ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kitame inde pieną sumaišyti su abiejų rūšių pudingais, supilti į varškės masę ir išmaišyti, įmaišyti cinamoną. Įdaras turėtų būti gana skystas, kefyro konsistencijos.

Atsegamos kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir aplipdyti tešla. Ją skirstyti taip, kad šiek tiek perliptų ir per formos kraštus – kepdama nučiuoš tiek, kiek jai reikės. Supilti įdarą ir kepti 170C orkaitę. Po 15 min. karštį sumažinti iki 150C. Kepti apie 50 min.
Prieš valgant rekomenduojama palaikyti šaldytuve!

Komentarų nėra: