Ir vėl ačiū Justei už pasidalinimą!! Ir ačiū Arnui už kasmetinį virimą ir konservavimą!!
Jam reikės:
5kg pomidorų;
Eiga:
Jam reikės:
5kg pomidorų;
3-4 didelės raudonos paprikos;
1
šaukštelis maltos aitriosios paprikos (čili) (bet aš susmulkinu ir
dedu pora čili ankščių tiesiai iš šiltnamio nuskintų,tik išimu sėklas);
0,4 kg cukraus;
1 stiklinė acto 9% , bet aš pilu ne pilną stiklinę;
2-3 šaukštai druskos;
1 galvutė česnako;
1 kg svogūnų;
100g džiovintų abrikosų arba 100g razinų (aš dedu smulkintus abrikosus, man jie skanesni)
2-3 šaukštai bulvių krakmolo
Eiga:
Pomidorus
nuplikinti, nulupti ir susmulkinti ir sudėjus į "duršlioką" (liet.
kiaurasamtį) skystį nuvarvinti į kitą puodą ir jį pasilikti.
Paprikas
supjaustyti plonom, mažom juostelėms. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais,
susmulkinti česnaką ir čili papriką. Viską su cukrum ir druska sudėti į
puodą (tik nedėti tų sulčių likusių nuo pomidorų, krakmolo ir acto ) ir
virti 1h. Likus virti ~5min. krakmolą sudėtį į ta skystį, išmaišyti kad
neliktų gumuliukų, supilti actą, užvirinti, pavirti kol sutirštės,
sudėti į stiklainiukus (Stiklainiukus, aišku, prieš tai pakaitinti,
arba....jeigu plaunat juos indaplovėje tai nė kaitinti nereikia :) Jie
joje jau būna per akis iškaitinti :) Aš tik dangtelius su spiritu
nusivalau ir užsuku :) ) ir tada
skaniai visą žiemą valgyti :))))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą